Nyílászárók energetikai felújítása, korszerüsítése

Legyen Önnek is korszerű, energiatakarékos ablaka!

 

Cégünk nem csak új nyílászárók cseréjét vállalja, hanem még jó állapotú ablakok, ajtók energetikai felújítását, korszerűsítését is. 

Csak olyan nyílászárók felújítását javasoljuk és vállaljuk  amit érdemes és gazdaságos korszerűsíteni. Utólagos tömítőgumi bemarását nem vállaljuk.

Miből áll egy ilyen munka?

Általában:

  • tömítőgumi csere
  • üvegcsere
  • illetve a vasalatok ellenőrzése, beállítása, szükség esetén vasalati elem illetve komplett vasalat cseréje

Ha nem vetemedett az ablak vagy az ajtó, akkor érdemes felújítani, mivel így is jelentős energia takrítható meg. Hiszen a korábban gyártott üvegek hőszigetelőképessége 2,8 W/m2k volt, vagy ennél rosszabb. Most már a 24 mm-es (két rétegű 4-16-4 mm) üvegek hőszigetelőképessége 1 W/m2K esetleg 0,9 W/m2K  (un. meleg peremmel) is lehetséges. Három rétegű 36-38 mm-es üvegszerkezetekkel elérhető az Ug = 0,7 W/m2K, de cseréjének lehetőségét korlátozza a vasalat terhelhetősége és a szárny vastagsága is.

Ha légmozgást érzékel a nyílászáróknál, azt okozhatják az elöregedett tömítőgumik is, ezeket is ki lehet cserélni a fa illetve a műanyag nyílászárók esetében is (kivéve a műanyag profilba belesütött tömítőt). Illetve a vasalat beállításával is korrigálható ez a probléma.

Sajnos előfordul, hogy bizonyos "utólagos szigeteléssel foglalkozó" cégek akkor is elvégzik a munkát, amikor az nem javít a nyílászáró műszaki állapotában. Illetve olyan esettel is találkozhatnak, hogy a költségesebb, nem feltétlenül indokolt cserét javasolják, arra hivatkozva, hogy a "nyílászárók már nem javíthatóak".

A döntéshez mindenképpen érdemes hozzáértő, szakember tanácsát igénybe venni, aki segít a csere és a felújítás árának és eredményének összehasonlításában.